Ungdom og lurer på hva du skal bli?

Still spørsmål om utdanning og yrker til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Studiespesialisering eller helse og oppvekst?

Hei, kan jeg gå helse og oppvekst for å bli politi? Jeg stresser mye fordi jeg må søke før 1.mars og jeg er forvirret. Skal jeg søke studiespesialisering eller helse og oppvekst? Hvis jeg tar 2 år helse og oppvekst og påbygging i tredje år, blir påbygging vanskelig eller?

Camilla Tønnesen
16. februar 2017 2017 kl 07

Kommentarer

    Hei. Et av opptakskravene til politiutdanningen er generell studiekompetanse. Den mest naturlige veien til studiekompetanse er å velge et studieforberedende utdanningsprogram, som for eksempel studiespesialisering. Et studieforberedende utdanningsprogram forbereder elevene til høyere utdanning. Det er også mulig å velge et yrkesfaglig utdanningsprogram, som for eksempel helse- og oppvekstfag + påbygging til studiekompetanse, noe du selv er inne på. Velger du studiespesialisering får du anledning til å velge flere programfag i Vg2 og Vg3 som du sannsynligvis vil ha utbytte av i politiutdanningen senere, mens i helse- og oppvekst er programfagene felles og knyttet opp mot perspektivet i dette programmet. Du lurer på om påbygging til studiekompetanse er vanskelig. Til det vil jeg svare at påbygging er teoretisk og krevende med stor vekt på norskfaget.
    Du kan lese om påbygging til studiekompetanse og studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogrammer på denne lenken her. Lykke til videre!
    Nina Berger
    Nina Berger
    16. februar 2017 2017 kl 10

Det er stengt for kommentarer.