Ungdom og lurer på hva du skal bli?

Still spørsmål om utdanning og yrker til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Skoleplass vg2/vg1 i annet fylke

Hei
Jeg er en jente på 17 år som har søkt skoleplass i Møre- og Romsdal og bor i Rogaland (Stavanger). Jeg søker av en psykisk/sosial grunn, og lurer på om det er for sent å evnt bli gjesteinntaker, leste noe om at du kunne søke eller få det etter søknadsfrist.
Jeg lurer også på hva jeg evnt skal si når jeg ringer til inntaksfylket i Møre og Romsdal. Har fått beskjed om at jeg må ringe, eller har større sjangse om jeg ringer, presenterer meg osv, men hva skal jeg si?

Har du ellers andre tips til hvordan jeg kan komme meg inn?
Har søkt helsefagarbeider vg2 på første valg i Molde og studiespesialisering på andre valg i Molde. Har sjekket og funnet ut at det er 15 plasser i helsefag klassen og 23 som har søkt der 17 bor i Molde. De fleste sier at alle kommer inn på studie, men siden jeg ligger bak alle og ikke har det på førstevalg engang er vel det også vanskelig.

Er veldig viktig for min psyke at jeg kan flytte, blir evnt for meg selv. Har det ikke bra her og aldri hatt det. Vært i molde utrolig mange ganger og har mange gode venner der.

Takk for svar på forhånd.

Camilla Tønnesen
28. april 2017 2017 kl 14

Kommentarer


      Hei. Du skriver at du er 17 år, at du bor i Satavanger og at du har søkt om skoleplass i et annet fylke enn der du bor. Reglene tilsier at søkere med rett normalt sett kun har rett til skoleplasss i eget fylke, dvs. der de er folkeregistrert hvis det ikke dreier seg om spesielle avtaler om skoleplasser fylket har inngått med andre fylker. Du er usikker på om du vil komme inn på skole der du ønsker, og har spørsmål om muligheten for å søke om prioritert gjestepass grunnet psykososiale årsaker. Da er det gjerne tungtveiende dokumenterte årsaker som skal ligge til grunn. Informasjon om inntak i forbindelse med flytting til Møre og Romsdal og prioriterte gjeseplasser finner du på lenken her. Det du bør gjøre nå er å snakke med rådgiver på skolen der du går om dette, slik at du får veiledning og hjelp i forbindelse med situasjonen din. Dere kan sammen se på mulighetene, se på dette med dokumentasjon, og rådgiver kan eventuelt ta kontakt med både opplæringsavdelingen i Rogaland, og inntakskontoret i Møre og Romsdaldeg for deg. På den måten vil du kunne få svar på spørsmålene du har. Lykke til!
    Nina Berger
    Nina Berger
    28. april 2017 2017 kl 18

Det er stengt for kommentarer.