Ungdom og lurer på hva du skal bli?

Still spørsmål om utdanning og yrker til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Førstegangsvitnemål?

Hei, jeg har tatt MEROD-kombinasjonen, men har ikke R-matte. Jeg har nå lyst til å bli ingeniør der man trenger R-matte, og jeg lurer på hvordan jeg kan ta opp det etter vgs uten at jeg må søke i ordinær kvote? Altså at det går på mitt førstegangsvitnemål selvom jeg tar det opp etter vgs? Jeg har hørt noe om ett kurs man tar om sommeren, hvor kan jeg lese mer om det?

Jeg har lyst til å utdanne meg som miljøfysikk ingeniør, hvor kan jeg lese mer om dette yrket, bortsett fra hos Nmbu sin side, hvor får jeg vite om hverdagen til en slik ingeniør?

Camilla Tønnesen
15. mai 2017 2017 kl 07

Kommentarer

    Hei. Du har spørsmål vedrørende førstgangsvitnemål og hvordan du kan kvalifisere til opptak på ingeniørstudier når du mangler R matematikk. Først til dette med førstegangsvitnemål. Nye fag og forbedringer som gjøres etter videregående føres ikke på førstegangsvitnemålet, de blir ført på et ordinært vitnemål. Informasjon om vitnemål og kvotesystem i samordna opptak finner du her. Har du sett på dette med realfagskurs for ingeniører? Det er et skreddersydd forkurs som blant annet tilbys ved HiØ, tilpasset søkere til ingeniørutdanninger som mangler tilstrekkelig kompetanse i matematikk og fysikk. Kanskje det kan være en god løsning for deg? Du kan lese mer om denne muligheten på denne lenken. Så til spørsmålet ditt vedrørende informasjon om yrkesmuligheter etter miljøfysikk og fornybar energi ved NMBU. Som du sikkert er kjent med vil du etter endt utdanning ha opparbeidet deg relevant og etterspurt kompetanse til å utvikle fremtidens miljø og energiløsninger, og aktuelle arbeidsplasser kan være for eksempel Statskraft, Statoil, ENOVA, Aker Solutions eller miljøverndepartementet for å nevne noen. På hjemmesiden til NMBU er det en lenke til tidligere studenter ved miljøfysikk og fornybar energi som forteller om både utdanningen de tok, og jobben de har i dag. Det kan du lese her. Sjekk også ut nettsidene til for eksempel energi og miljøprogrammet ved NTNU. En annen måte å finne mer informasjon kan være å forske mer på de aktuelle arbeidsplassene som er nevnt på de aktuelle hjemmesidene om interessante prosjekter som er i gang eller som planlegges videre framover. Du kan også eventuelt søke på nettet etter informasjon om framtidens jobbmuligheter innenfor ditt fokusområde. Sjekk for eksempel ut denne lenken "spennende fremtid", eller hjemmesiden til Tekna. Lykke til med innhenting av informasjon og veien videre!
    Nina Berger
    Nina Berger
    15. mai 2017 2017 kl 10

Det er stengt for kommentarer.