Ungdom og lurer på hva du skal bli?

Still spørsmål om utdanning og yrker til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

osteopat

Hei
Hvilken linje bør jeg velge på videregående skole for å komme inn på osteopati studiet?

Camilla Tønnesen
4. mai 2017 2017 kl 07

Kommentarer

    Hei. Opptakskravet for bachelor i osteopati i Norge er generell studiekompetanse, og utdanningen tilbys kun ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Her vil du finne informasjon om studiets innhold og opptak. Når det gjelder valg av utdanningsprogram i videregående skole, står du relativt fritt pga. muligheten til å velge påbygging til studiekompetanse med yrkesfaglig bakgrunn. Allikevel tenker jeg at relevant videregående utdanning for deg som ønsker å studere osteopati, vil være idrett eller studiespesialisering, avhengig av de faglige interessene dine og den sportslige bakgrunnen din. Grunnen til at jeg peker på studieforberedende programmer er at osteopati er en akademisk høyskoleutdanning du vil ha behov for å være godt forberedt til, og at du i de nevnte programmene vil kunne få undervisning i relevante fag for din videre utdanning. På idrettslinja undervises det i felles programfag som er relevante for utdanninger som for eksempel osteopati, naprapat og fysioterapi. Du vil lære om kroppens oppbygging og funksjoner(anatomi og fysiologi), om riktig trening, samhandling, skader, ernæring, kommunikasjon og etikk, for å nevne noe. I studiespesialisering får du tilbud om å velge blant en stor meny av programfag. Relevante fag i din situasjon vil for eksempel være biologi og psykologi. Her vil du lære om temaer som gjelder menneskets fysiologi, bioteknologi og genetikk (biologi) og perspektiver rundt for eksempel helsepsykologi, om hvordan fysisk og psykisk helse påvirker hverandre, om nervesystemet, hormonsystemet og kommunikasjon (psykologi). Hvis du er mer interessert i å skaffe deg studiekompetanse via et yrkesfaglig utdanningsprogram, vil jeg nevne helse- og oppvekst som et relevant alternativ hvor det undervises i blant annet helsefremmende arbeid og kommunikasjon og samhandling. På helse- og oppvekst vil du samtidig få muligheten til å være ute i praksis. På vilbli.no kan du lese om blant annet de nevnte utdanningsprogrammene og hvilke fag som tilbys. Lykke til med innhenting av informasjon og veien videre!
    Nina Berger
    Nina Berger
    4. mai 2017 2017 kl 10

Det er stengt for kommentarer.