Ungdom og lurer på hva du skal bli?

Still spørsmål om utdanning og yrker til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Studiekompetanse etter ingeniørstudie

Hei! Jeg er elev på VG2 Data og Elektronikk fra august, og tenker å ta forkurs for ingeniørstudier på høyskole etter VG2 eller VG3. Dette ettårige forkurset kan alle ta etter å ha fullført første- og andreåret på videregående. Deretter vil jeg ta et treårig ingeniørstudie innen enten data (Dataingeniør) eller elektro (Elektroingeniør).

Det jeg lurer på, er om jeg etter å ha fullført en slik utdanning vil få generell studiekompetanse? Dette har jeg jo nemlig ikke pga. veien jeg isåfall har gått for å skaffe denne ingeniørutdanningen.
Jeg har sett at dersom man går fagskole etter fagbrev, vil man få studiekompetanse. En ingeniørutdanning fra høyskole er regnet som høyere enn en utdanning fra fagskole, så dette gir vel mening? Eller?

Takk for svar!

Camilla Tønnesen
17. juli 2017 2017 kl 09

Kommentarer

    Hei. Fagskole gir ikke studiekompetanse, men det er noen fagskoler innenfor visse fagområder som samarbeider med høyskoler om overgang til bachelor og eventuelt masterutdanning. På denne lenken her vil du finne mye informasjon om hva fagskole er og hvilke muligheter fagskoleutdanning kan gi. Du kan også ta kontakt med Østfold Fagskole hvis du ønsker veiledning om dine muligheter der med din skolebakgrunn hvis du ønsker det. Studieinformasjon og kontaktinformasjon finner du her. Når det gjelder forkurs gir det ikke studiekompetanse, men opptaksgrunnlag til ingeniørutdanning. Forkurs og andre veier til ingeniørutdanning finner du nyttig informasjon om her. Jeg vil også foreslå at du tar kontakt med karrieretjenesten for elever ved elektroprogrammet på skolen der du går for å få veiledning om hvordan du kan lage en best mulig plan etter Vg2 med tanke på utdanning og jobb senere. Lykke til og fortsatt god sommer!
    Nina Berger
    Nina Berger
    17. juli 2017 2017 kl 13

Det er stengt for kommentarer.