MENY

Avvikling av tjenesten

Denne nettsiden avvikles fra 30.09 og erstattes av den nasjonale karriereveiledningstjenesten på nett.

Vi gjør oppmerksom på at spørsmål mottatt etter kl. 08:00 30.09 ikke vil bli besvart.

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Utdanning

Hei, jeg lurer på om man trenger å velge fag fra alle blokkene i vg3 om man velger 2P-matte?
Jeg lurer også på om P-matte holder til å bli sykepleier, eller om man trenger f.eks. S eller R?
Takk:)

Camilla Tønnesen
31. januar 2020 kl 07

Kommentarer

    Hei. Takk for at du benytter nettveiledningstjenesten Min Utdanning. Det ser ut til at du er i ferd med å velge fag i videregående skole, og du har spørsmål i forbindelse med dette viktige valget. De videregående skolene har forskjellige systemer som benyttes i forbindelse med fagvalget til Vg2 og Vg3. Ved din skole ser det ut til at dere skal velge fag fra blokker, og at du velger for to år. Du må ta kontakt med karriereveileder på skolen din for å få svar på hvilke regler som gjelder for valg av fag hos dere. Når det gjelder valg av matematikk så holder det med 2P med tanke på opptakskrav til sykepleierutdanningen. Spesielle opptakskrav utover generell studiekompetanse er at søker må ha minimum 3 i snitt i fellesfaget matematikk. Dvs. 1P+2P. Søkere som har bestått et programfag i matematikk, dvs. S eller R har tilfredsstilt kravet. Det stilles for øvrig også krav til 3 i norsk. Du finer informasjon om dette opptakskravet her. Lykke til med fagvalget!
    Nina Berger
    Nina Berger
    31. januar 2020 kl 08

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.