MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Studere engelsk litteratur i USA

Hei! Jeg tar VG1 pre-IB nå, men skal søke meg inn på linje til neste år. Skal søke IB, men hvis jeg ikke kommer inn hva slags fag på studiespes burde jeg ta? Er mest opptatt av engelsk, historie, og politikk.

Camilla Tønnesen
10. februar 2020 kl 07

Kommentarer

    Hei. Takk for at du stiller spørsmål til nettveiledningstjenesten Min Utdanning. Du går nå pre-IB og har spørsmål om hvilke fag du bør velge i Studiespesialisering neste år hvis du ikke kommer inn på IB. Interessene dine er engelsk, historie og politikk. Det er mange spennende fag å velge mellom i Studiespesialisering, og med tanke på dine preferanser kan det passe å legge vekt på internasjonal engelske, sosiologi- og sosialantropologi og historie og filosofi i Vg2. Når du skal søke om fag til Vg3 kan du bygge videre på to varianter av engelsk (engelskspråklig litteratur og kultur og samfunnsfaglig engelsk). Du kan velge begge eller en av dem. Sosiologi-og sosialantropologi er også et fag det er mulig å velge to varianter av. I ditt tilfelle vil det nok være naturlig å velge politikk og menneskerettigheter. Du kan eventuelt også gå videre med historie og filosofi 2. Det er verdt å merke seg at fagtilbudet varierer fra skole til skole, og at du kun har anledning til å velge tre programfag per år. Lykke til videre!
    Nina Berger
    Nina Berger
    10. februar 2020 kl 09

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.