MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Universitet

Hei, jeg er 20 og har gått IB Diploma på videregående, men bestod ikke i naturfag og har tatt det om igjen og bestod fortsatt ikke, jeg har bare 21 poeng og har veldig lyst til å studere på universitet. Hva må gjøres? Er det noen utdanninger som aksepterer lavere enn 24 poeng(24 er bestått diploma)? Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ha minst 3 i alle fag for å kunne komme inn på universitet, men jeg fikk 2 i naturfag og de andre fagene var 3 og oppover.

Camilla Tønnesen
10. februar 2020 kl 07

Kommentarer

  Ja, jeg refererte til science mer riktig er biologi, jeg har tatt retake og fikk 2 både på den offisielle eksamenen og retake som jeg hadde i november.
  Emilie
  10. februar 2020 kl 10

  Hei. Takk for at du benytter deg av veiledningstjenesten Min Utdanning. I innlegget ditt har du spørsmål om IB poeng og opptak til høyere utdanning. På Samordnaopptak finner du reglene som gjelder for poengberegning til høyere utdanning i Norge med et IB diplom (24 poeng) og alternativt studiekompetanse (20 poeng). Du forteller at du har 21 poeng på ditt certificate, og som du selv er inne på må du ha minst karakteren 3 i alle IB fag for å oppnå studiekompetanse i Norge med den poengsummen. Utenlandske universiteter har egne opptakskrav som du eventuelt kan undersøke. Det kan være lurt å benytte ANSA sin hjemmeside for å finne lenker til utenlandske studiesteder og studieprogrammer. Hva mener du med at du fikk 2 i naturfag? Naturfag er et fag du sannsynligvis hadde på Vg1. Karakterene fra Vg1 teller ikke med når du søker med IB karakterene. Refererer du til et science subject fra IB? I så tilfelle stemmer det at du ikke har generell studiekompetanse med 2 i faget. Du kan gjøre retake exam for å forbedre karakteren. Trenger du veiledning i forbindelse med hvilke muligheter du har, foreslår jeg at du tar kontakt med skolen du gikk på. Lykke til!
  Nina Berger
  Nina Berger
  10. februar 2020 kl 08

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.