MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Ambulanseyrket

Hei, jeg er en jente på 19 som nå går i lære som helsefagarbeider og som skal ta fagbrevet i 2021. Jeg har fått øynene mer opp for ambulansen og vurderer å utdanne meg til dette yrket. Hva må jeg søke på for å kunne bli i dette yrket? Må jeg gå på vgs ambulanselinje eller finnes det andre muligheter også hvis jeg har generell kompetanse fra vgs helselinje og mye arbeidserfaring siden jeg har vært lærling?

Camilla Tønnesen
30. mars 2020 kl 07

Kommentarer

    Hei. Takk for at du benytter deg av nettveiledning på Min Utdanning. Du er en jente på 19 år som er interessert i å søke utdanning innenfor ambulansefaget. Med din bakgrunn som helsefagarbeider med generell studiekompetanse tenker jeg med en gang at kanskje studieprogrammet prehospitalt arbeid/paramedic kan være noe for deg. Dette er en utdanning som fører deg inn i et spennende yrke hvor du jobber tett på ambulansetjenesten. Du kan lese mer om studiet her. Utdanningen kan du ta ved disse studiestedene. Les nøye om opptakskrav og studiestruktur ved de forskjellige lærestedene. Andre yrkesgrupper med høyere utdanning som jobber med ambulanstjenesten er for eksempel anestesisykepleiere. Da må du ha sykepleierutdanning i bunn og søke om spesialisering senere. Les mer om denne muligheten her. Jeg ønsker deg lykke til med fagbrevet og søking til høyere utdanning. Husk at søkefristen er 15 april!
    Nina Berger
    Nina Berger
    30. mars 2020 kl 10

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.