MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Helsesekretær/ apotektekniker

Hei

Jeg er 49 år og har utdannelse som hud og kroppsterapeut i 2013 og ønsker å utdanne meg innen et av de to feltene over. Hva slags muligheter har jeg?

Camilla Tønnesen
31. mars 2020 kl 08

Kommentarer

  Takk for at du stiller spørsmålet ditt på Min Utdanning. Du har tatt utdanning som hud og kroppsterapeut i 2013, og lurer på hvordan du kan bli helsesekretær og apotektekniker.

  Begge de yrkene du nevner er yrkeskompetanser i videregående skolen, og de følger nesten samme studieforløp med 3 år i skole (vg1, vg2 og vg3). For å kunne bruke disse yrkestitlene kreves offentlig autorisasjon.

  Dersom du fortsatt har voksenrett, har du mulighet til å ta utdanningen gratis som voksenopplæring gjennom fylkeskommunen. Bor du i Viken finner du all informasjon om dette utdanningstilbudet her. Du kan også søke uten voksenrett, og få mulighet til å ta utdanningen gratis, dersom det er ledig plass. Har du mye kompetanse innen ett av yrkene fra før, kan du bli realkompetansevurdert og slik slippe å ta eksamen i alle fag.

  En annen mulighet er å ta betalingsstudier gjennom en privat kurstilbyder. Vær oppmerksom på at ikke alle utdanninger som blir tilbudt fører til offentlig autorisasjon, så sjekk dette nøye før du melder deg på. Du kan pr. i dag ta apotekteknikerutdanning ved Folkeuniversitetet og OPK-instituttet, mens NKI, OPK-instituttet og Folkeuniversitet tilbyr helsesekretær.

  En siste mulighet er å ta utdanningen som privatist. Velger du dette må du selv søke om offentlig autorisasjon. Du finner tips til hvordan her.

  Ønsker du mer veiledning om mulighetene dine til utdanning kan du ta kontakt med et offentlig karrieresenter for voksne. Er du bosatt i Viken finner du du nærmeste karrieresenter her. Bor du andre steder i landet finner du en oversikt her.

  Lykke til!
  Karrieresenter Østfold
  Karrieresenter Østfold
  31. mars 2020 kl 14

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.