MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Omvalg

Hei, jeg går nå vg2 automasjon og fant ut at dette ikke er faget for meg og jeg heller vil gå data. Vi er nå greit ut i andre halvår og jeg lurte på om det er alt for sent å bytte. Ville helst gått vg3 med vennene mine på data, men jeg lurer bare på om dette er en mulighet eller om jeg må gå vg2 data neste år? Hvordan søker jeg isåfall data med tanke på at dette direkte ikke er en mulighet for meg?

Camilla Tønnesen
30. mars 2020 kl 06

Kommentarer

  Hei

  Takk for at du benytter nettveiledningstjenesten til Viken fylkeskommune. Du spør om det er mulig å gjennomføre et omvalg nå.

  Det er dessverre ikke mulig å gjennomføre et omvalg så sent i skoleåret. Det løpet du går i nå har ikke noen felles programfag med det utdanningsløpet du ønsker deg, data og elektronikk. Det er viktig at du tenker etter hvorfor du ønsker omvalg til dataelektronikk. Er det fordi du ønsker å arbeide med de konkrete oppgavene som et fagbrev i dataelektronikerfaget fører frem til? I så fall kan et omvalg til et nytt vg2-løp være riktig for deg i et lengre tidsperspektiv enn hvem du går i vg3 med. Rådgiverne på skolen er tilgjengelig for en samtale der du kan utforske hva du vet om deg selv og yrket. Ta kontakt med Elevtjenesten, så setter de opp en veiledningssamtale i Teams. Hvis du ønsker å endre søknaden i Vigo før 1.mai må du ha hatt en samtale med en rådgiver først.

  Lykke til!
  Camilla Tønnesen
  Camilla Tønnesen
  30. mars 2020 kl 07

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.