MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Trenger svar

Jeg er ei jente som fylte 24 år nå i februar. Jeg har gått 2 år på videregående, som jeg begynte på i 2015. Jeg har søkt i ettertid på TIP som jeg ikke kommer inn på. Nå lurer jeg på om jeg ikke har rett på opplæring i VGS lenger, og om jeg da må vente til jeg er 25 år for å så eventuelt søke voksenopplæring? Eller er det en annen måte å gjøre det på? Jeg ville jo helst ha kommet inn på vanlig videregående skole igjen. Man har jo rett på omvalg, men vet ikke om jeg lenger har krav på noe.

Camilla Tønnesen
11. mars 2020 kl 07

Kommentarer

  Hei, og takk for din henvendelse til Min Utdanning.
  Du forteller at du tidligere har gått to år på videregående skole, og at du nå ønsker TIP, men at du ikke har fått skoleplass.

  Det er utenfor vårt mandat, samt vi har for lite informasjon om deg og din situasjon, til å kunne si noe om dine rettigheter i forhold til inntak til vanlig videregående skole. Vi vil derfor anbefale deg å ta kontakt med inntakskontoret i fylkeskommunen.
  Alle kan søke videregående opplæring. Dersom du ikke har rett, kan du likevel få tilbud om opplæring dersom du er kvalifisert og det er ledige plasser.
  Opplæringsloven § 4A-3 bestemmer at følgende to grupper har lovfestet rett til videregående opplæring for voksne:
  • Søkere som ikke har fullført videregående opplæring tidligere og som fyller 25 år eller mer det året de søker
  • Søkere som har fullført videregående opplæring i utlandet, men der opplæringen ikke er godkjent som yrkes- eller studiekompetanse i Norge (gjelder også søkere under 25 år)
  Hvis du er under 25 år, men har ungdomsrett, kan du søke om å få gjort om ungdomsretten din til voksenrett.
  For mer informasjon les her og/eller ta kontakt med voksenopplæringen.

  Ønsker du veiledning om mulighetene dine til utdanning kan du ta kontakt med et karrieresenter for voksne. Bor du i Østfold kan du henvende deg til Karrieresenter Østfold.
  Lykke til!
  Karrieresenter Østfold
  Karrieresenter Østfold
  11. mars 2020 kl 11

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.