MENY

Avvikling av tjenesten

Denne nettsiden avvikles fra 30.09 og erstattes av den nasjonale karriereveiledningstjenesten på nett.

Vi gjør oppmerksom på at spørsmål mottatt etter kl. 08:00 30.09 ikke vil bli besvart.

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Påbygg

Hei! Hva er forskjellen på påbygg generell studiekompetanse med yrkesfaglig og påbygg generelle studiekompetanse med realfag?
kan man bytte linje(fra yrkesfaglig og realfag)?

Camilla Tønnesen
25. mai 2020 kl 07

Kommentarer

    Hei. Takk for at du stiller spørmål til Min Utdanning om påbygging til studiekompetanse. Elever i yrkesfaglige utdanningsprogram kan søke seg til påbygging til generell studiekompetanse etter Vg2 eller etter at de har tatt fagbrev. Generell studiekompetanse kvalifiserer til opptak på studier i høyere utdanning som krever generell studiekompetanse. Noen utdanninger krever spesielle fag, som realfag, i tillegg. Den kompetansen kalles spesiell studiekompetanse. Noen skoler legger til rette for at påbygg elever kan velge ett eller flere realfag avhengig av hva elevene har fra før og hva skolen kan få til rent timeplanteknisk. Det finnes også spesielle yrkesfaglige utdanningsprogram som tilbyr realfag i selve utdanningsløpet. For eksempel TIP TEK og Elektro TEK. Dette er lokale søkbare tilbud som du vil finne informasjon om på de aktuelle skolenes hjemmesider. Avslutningsvis i innlegget ditt spør du om det er mulig å bytte linje. Elever i videregående utdanning har rett til å gjøre et omvalg. Dette kan du lese mer om på vilbli.no. Ta gjerne en prat med karriereveileder på skolen der du går om mulighetene dine. Lykke til!
    Nina Berger
    Nina Berger
    25. mai 2020 kl 09

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.