MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Programfag

Hei

Jeg lurer på om det går å ikke ta S2 når man vil ta sykepleie. Fordi jeg tok S1 i VG2 men jeg har ikke lyst å ha mere matte i VG3.

Camilla Tønnesen
8. juli 2020 kl 10

Kommentarer

    Hei. Takk for spørsmålet du stiller til Min Utdanning om matematikk som programfag. Du forteller at du har hatt S1 i Vg2. Nå lurer du på om du må fortsette med S2 til neste år med tanke på opptak til sykepleierutdanning etter videregående. Opptakskrav for bachelor i sykepleie er generell studiekompetanse og minimum gjennomsnittskarakter 3 i norsk og matematikk. Har du bestått et programfag i matematikk er karakterkravet for matematikk bestått. Det betyr at du ikke trenger S2 i den sammenheng. Det som uansett er avgjørende for deg er at du har nok timer og tilfredsstiller krav til fordypning for å få vitnemål hvis du ikke velger S2 videre. Hvis du er usikker på det må du ta kontakt med karriereveileder på skolen der du går.
    Lykke til!
    Nina Berger
    Nina Berger
    8. juli 2020 kl 11

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.