MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Utdannet hjelpepleier ønsker å bli helsesekretær

Hei jeg er utdannet hjelpepleier offentlig godkjent. Jeg har ikke jobbet noe særlig som det. Jeg ønsker å bli helsesekretær. Har jobbet i ca 20 år. Hva slags utdannelse må jeg ta for å bli helsesekretær?

Camilla Tønnesen
27. juli 2020 kl 10

Kommentarer

  Hei 

  Takk for at du stiller spørsmål til Min Utdanning. Du har fullført videregående skole som hjelpepleier, og lurer nå på hvilken utdanning du må ta for å bli helsesekretær.

  Helsesekretær er en 3-årig utdanning på videregående skole i utdanningsretningen helse og oppvekstfag. Din utdanning som hjelpepleier er i dag erstattet med fagbrev som helsefagarbeider. Denne utdanning har samme 1.år (vg1 helse og oppvekstfag) som helsesekretær. Du vil derfor trolig få godkjent dette året, og står da igjen med vg2 helseservicefag og vg3 helsesekretær. Du har jobbet i 20 år. Dersom du har jobbet som helsesekretær, er det mulig å få godkjent deler av utdanningen etter realkompetansevurdering. Du kan lese mer om denne ordningen her.

  Utdanning til helsesekretær som voksen tilbys både som voksenopplæring og som betalingsstudie. Siden du allerede har fullført videregående skole, har du trolig ikke voksenrett. Du kan likevel søke fylkeskommunen sitt voksenopplæringstilbud og få tilbud om gratis opplæring, hvis det er plass i en klasse. Du kan lese mer om tilbudet og hvordan du søker her.

  Det er flere private kursarrangører som tilbyr utdanningen som betalingsstudie på nett. Vær oppmerksom på at utdanningen som helsesekretær er en treårig utdanning på videregående skole, og at det er et lovregulert yrke som krever autorisasjon. Du kan lese mer om dette her.  Ikke alle kurs som tilbys fyller dette krav, så sjekk nøye før du melder deg på. Du kan pr. i dag ta utdanningen ved NKI, OPK-instituttet og Folkeuniversitet. 

  Ønsker du mer veiledning om mulighetene dine til utdanning kan du ta kontakt med et offentlig karrieresenter for voksne. Er du bosatt i Viken finner du du nærmeste karrieresenter her. Bor du andre steder i landet finner du en oversikt her. 

  Lykke til!  
    
  Karrieresenter Østfold
  Karrieresenter Østfold
  27. juli 2020 kl 12

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.