MENY

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Yrke og jobb

Hva slags utdannelse må man ha for å jobbe på ambassaden eller passkontoret?

Camilla Tønnesen
27. juli 2020 kl 10

Kommentarer

    Hei. Takk for at du stiller spørsmål til Min Utdanning om utdanning og yrker. Du lurer på hva som skal til for å kvalifisere til jobb ved en ambassade eller et kontor som utesteder pass. Det er stor konkurranse om jobbene ved Norges ambassader. En diplomat kan ha har forskjellig utdanningsbakgrunn og arbeidserfaring, men mange har master med svært gode resultater innen fag som statsvitenskap, rettsvitenskap, historie eller økonomi. Det er en fordel å ha gjennomført Utenrikstjenestens aspirantkurs, og at svært gode språkkunnskaper i spesielt engelsk kan dokumenteres. Informasjon om opptak til aspirantkurset og ønskede kvalifikasjoner for søkere til diplomatstillinger finner du hher . Når det gjelder jobber med ansvar for ID og pass så ligger dette innenfor politietaten. Mange har bakgrunn som politi, men aktuelle søkere på slike stillinger kan også ha annen relevant utdanning på bachelornivå. Relevant erfaring tas også i betraktning ved ansettelser innenfor pass og ID, og kan kompensere for utdanningskravet. Det er i tillegg ønskelig at søkere har gode skriftlige og muntlige språkkunnskaper i både norsk og engelsk. Gode IT kunnskaper er også gjerne fordelaktig. Du finner informasjon om dette ved å lese stillingsannonser på for eksempel politiforum, eller ved å kontakte politiet direkte. Lykke til med innhenting av informasjon!
    Nina Berger
    Nina Berger
    27. juli 2020 kl 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.