MENY

Avvikling av tjenesten

Denne nettsiden avvikles fra 30.09 og erstattes av den nasjonale karriereveiledningstjenesten på nett.

Vi gjør oppmerksom på at spørsmål mottatt etter kl. 08:00 30.09 ikke vil bli besvart.

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Lærling som voksen?

Jeg har fullført 3 års vgs – salg & service, reiseliv og studiespesialisering.
Jeg har hatt mange år opphold pga jobb og barn. Men jeg lurte nå på hva kan jeg egentli være lærling som? Reiselivsbyrå, guide osv er uaktuelt mtp min situasjon.

Camilla Tønnesen
7. september 2020 kl 07

Kommentarer

  Hei, og takk for at du sender ditt spørsmål til MinUtdanning. Du tok videregående skole for flere år siden, og lurer nå på hvilke fag du kan bli læring i, med din bakgrunn.

  Det har blitt gjennomført flere reformer i skolen etter at du tok teorien til et fagbrev innen reiseliv. I dag starter utdanningen med vg1 Salg, service og reiseliv og deretter vg2 Salg og reiseliv. Videre kan en velge læretid i to ulike retninger; i reiselivsfaget og salgsfaget. For å avklare om din utdanning dekker teorikrav for å gå opp til fagprøven i ett av disse fagene etter dagens læreplan, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fagopplæringskontoret for ditt fag. De vil også kunne bistå deg i å finne en læreplass.
  Du har etter videregående skole vært i jobb og fått barn. Det finnes flere veier til et fagbrev, som praksiskandidatordningen, der en med litt teori kan gå opp til fagprøve etter 5 års praksis i et yrke. Har du lang erfaring innen et annet yrke enn reiseliv, kan det hende veien er kort til et fagbrev innen det yrket du har hatt i disse årene. I tillegg har du med studiespesialisering som gir mange muligheter innen høyere utdanning. Du skriver ikke hvor gammel du er, men du har trolig svært mange år igjen i arbeidslivet. Er du 30 år er det 37 år til du er pensjonist. Du står derfor i et viktig veiskille i livet ditt, der valg av utdanning kan få stor betydning for ditt arbeidsliv i mange år framover. Det finnes 7400 yrker. Dersom du ønsker å utforske dine muligheter og ta et gjennomtenkt yrkesvalg, er du velkommen i karriereveiledning. Du finner ditt nærmeste karrieresenter her.
  Lykke til!
  Karrieresenter Østfold
  Karrieresenter Østfold
  7. september 2020 kl 14

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.