MENY

Avvikling av tjenesten

Denne nettsiden avvikles fra 30.09 og erstattes av den nasjonale karriereveiledningstjenesten på nett.

Vi gjør oppmerksom på at spørsmål mottatt etter kl. 08:00 30.09 ikke vil bli besvart.

Lurer du på noe om utdanning, yrker eller dine muligheter?

Still spørsmål til våre karriereveiledere.

Still spørsmål

Skole og linjebytte 2 vgs

Hei, jeg har akkurat begynt på VGs og jeg går idrettsfag.
Til neste høst (vg2) har jeg planer om å flytte fra Oslo til Lillehammer. Skolen jeg da skal begynne på tilbyr ikke idrettslinje. Er det allikevel mulighet for meg å flytte og å skifte fra idrett til studie? Må jeg ta igjen fag privat?

Camilla Tønnesen
7. september 2020 kl 07

Kommentarer

    Hei. Takk for at du stiller spørsmål til Min Utdanning. Du er en Vg1 elev i Oslo som går på idrettslinja. Neste år flytter du sannsynligvis til Lillehammer og starter på en skole der som ikke tilbyr idrett. Du tenker å søke studiespesialisering og lurer på hvilke konsekvenser dette byttet vil ha for deg. Ettersom du allerede nå planlegger flyttingen kan du ta fagene du mangler for å kvalifisere deg til Vg2 STU som privatist. Det gjelder geografi og samfunnsfag. Du kan melde deg opp både høst og vår. Fristen for å melde seg til eksamen nå på høsten er 15 september. Alternativer er at du gjør et bytte over til STU nå hvis det er mulig. Da slipper du å tenke på dette med privatisteksamen. Ta gjerne kontakt med karriereveileder på skolen din og be om en veiledning om mulighetene dine.
    Lykke til!
    Nina Berger
    Nina Berger
    7. september 2020 kl 09

Det er stengt for kommentarer.

Endringer kan forekomme
Vær oppmerksom på at opplysninger i eldre innlegg kan være utdaterte.